آموزش تصویری نصب ویندوز۷

اول از همه مطمئن بشید که تمام اطلاعات حساس رو از درایوی که می خواهید در آن ویندوز ۷ رو نصب کنید خالی کردید و از داده های برنامه هایی که استفاده میکنید پشتیبان گرفته اید،خیلی از برنامه ها با کمک گزینه هایی مثل save,export,back up و … اجازه میدهند به شما که نسخه ی پشتیبان از داده های درون آن برنامه بگیرید. صرفا جهت یادآوری به یک سری دوستان که علم کامپیوتری ضعیفی دارند باید بگم My Document هم جزو درایو C هست.

*تمام تصاویر زیر نسخه ی کوچک شده ی آنها هست و با کلیک کردن روی آن ها می توانید تصاویر را در سایز بزرگ ببینید.

بعد از اطمینان در محیط سیستم عاملی که هستید دی وی دی ویندوز ۷ را داخل سیستم قرار دهید. بعد از قرار دادن و زدن دکمه ی Setup با تصویر زیر مواجه میشود که باید و گزینه ی اول یعنی Go online to get the lastest updates for installation (recommended) کلیک کنید. این گزینه برای گرفتن آخرینupdate ها از طریق اینترنت جهت نصب بهتر ویندوز هست.نیازی به زدن تیک I want to make Windows installation better هم نیست.

نصب ویندوز

 

ادامه مطلب ...

آشنایی با تفاوت سیستم عامل 32 بیتی و 64 بیتی

فرق بین سیستم عامل های 32 بیتی و 64 بیتی یکی از سوالاتی است که امروزه از طرف کاربران کامپیوتر مطرح میشود و بعضا جوابهایی شاید اشتباه نصیب انها خواهد شد ولی بطور مختصر یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های استفاده از سیستم‌های عامل‌ 64 بیتی، امکان دسترسی به حافظه‌های موقت (RAM) بیش از 4 گیگابایت است و مهم‌ترین تفاوت سیستم‌های عامل‌ 32 بیتی و 64 بیتی دسترسی به حافظه، مدیریت حافظه و ویژگی‌های امنیتی است.بصورت کلی امنیت سرعت و استفاده از حافظه و رم بالا فرق بین این دو سیستم را مشخص میکند

windows-7 64 byte

  در معماری رایانه 32 بیتی، آدرس‌های حافظه یا دیگر واحدهای داده حداکثر می‌توانند 32 بیت اطلاعات را در خود داشته باشند؛ هم‌چنین ساختار پردازنده (CPU) و واحدهای محاسبه (ALU) با 32 بیت نیز حداکثر ظرفیت 32 بیت را دارند.

یک واحد 32 بیتی می‌تواند ارزشی بین 0 تا 4294967296 را در خود ذخیره کند به همین دلیل یک پردازنده 32 بیتی می‌تواند تنها به 4 گیگابایت آدرس در حافظه (RAM) به طور مستقیم دسترسی داشته باشد.

در معماری رایانه 64 بیتی آدرس‌های حافظه و یا دیگر واحدهای داده حداکثر می‌تواند 64 بیت در خود داشته باشند و یک واحد 64 بیتی می‌تواند ارزشی بین 0 تا 8446744073709551616 را در خود ذخیره کند و این یعنی یک پردازنده 64 بیتی می‌تواند به هزار گیگابایت (یک ترابایت) آدرس در حافظه به طور مستقیم دسترسی داشته باشد.

افزایش حجم دسترسی مستقیم به حافظه رم تا یک ترابایت (بسته به نسخه سیستم عامل)، افزایش عملکرد نرم‌افزارهایی که به توان پردازش بیش‌تری نیاز دارند (مثل نرم‌افزارهای ویرایش و ساخت تصور و فیلم، بازی‌های سنگین گرافیکی و ...) و افزایش قابلیت‌های امنیتی را می‌توان از بارزترین مزایای این سیستم عامل دانست.

64 byte operating system 

به گزارش ایسنا، با وجود مزایای قابل توجه سیستم عامل 64 بیتی این سیستم دارای معایبی نیز هست که می‌توان به فقدان سخت‌افزار‌های موجود برای درایور 64 بیتی (گاهی اوقات، امکان استفاده از این سخت‌افزارها وجود نخواهد داشت و این امکان برای قطعات قدیمی‌تر بسیار محتمل است) و تعداد کم نرم‌افزارهایی که برای سیستم‌های عامل‌ 64 بیتی اشاره کرد.

ابتدا باید در دسک‌تاپ برروی My Computer راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کرد؛ سپس پنجره‌ای باز می‌شود روبه‌روی System information در ویستا و یا Computer در Xp، نوع سیستم نوشته شده است.

اگر 32 بیتی باشد نوشته است: 32-bit Operating System یا عبارت 32X و اگر 64 بیتی باشد نوشته است: 64-bit Operating System یا عبارت 64X دیده می‌شود.

بطور کلی اگر میخواهید با سیستم عامل 64 بیتی کار کنید امکان استفاده از رم بالای 4 گیگ را خواهید داشت ولی ممکن است بسیاری از نرم افزارهای قدیمی شما کار نکند و دچار مشکل شوید

تصمیم با خودتان است.

بررسی علت کند شدن سیستم در هنگام اتصال به اینترنت

حتما بعضی اوقات با مسئله کندی اجرای برنامه های توسط کامپیوتر برخورد کردیده اید و خواهید دید که برنامه ها بسیار کند اجرا شده وب سایتها باز نمیشوند و کلا کامپیوتر شما ضعیف عمل کرده و سرعت اینترنت بسیار پایین است. 

برای رفع این حالت باید شما بتوانید لیست برنامه های در حال اجرا را مشاهده کنید. 

البته با task manager میتوان تعدادی از برنامه ها را دید ولی بسیاری از برنامه ها بصورت مخفی و پنهان در حال اجرا هستنددر این حالت شما دو راه در پیش رو داریداستفاده از برنامه netstate و برنامه CurrPorts.

easily-monitor

این احتمال وجود دارد که کامپیوترتان آلوده به نرم افزارهای مخرب، جاسوس افزارها و... بوده و هنگامی که به اینترنت متصل می‌شوید به صورت مخفیانه کار خود را آغاز می‌کنند .اما نترسید، شاید هم یک تابع سیستمی و یا یکی از برنامه‌های خودتان است که در حال انجام وظیفه‌ی خود است. حالا از کجا بفهمید مشکل چیست؟

روشی ساده اما کاربردی وجود دارد!

شما می‌توانید از دستور netstat در پنجره‌ی فرمان ویندوز۷، ویستا و XP (حداقل سرویس پک ۲) قابل استفاده کنید. 

 این دستور لیستی از هرچیزی را که در آن لحظه به اینترنت متصل است به شما می‌دهد.  

ابتدا منوی استارت را باز کنید و در جعبه جستجو "cmd.exe" را وارد کنید و اینتر بزنید. روی cmd.exe راست کلیک کرده و Run as administrator را انتخاب کنید.

 

اگر باکس محاوره‌ای کنترل حساب کاربری نمایش داده شد روی Yes کلیک کنید.  

(توجه: بسته به تنظیمات حساب کاربری شما ممکن است این پیغام ظاهر نشود).

 

در خط فرمان دستور زیر را وارد کرده و Enter بزنید.

netstat -abf 5 > activity.txt

a: همه ی پورت Connection ها را نشان می دهد.

b: نشان می دهد چه برنامه ای به اینترنت متصل است.

f: نام کامل DNS برای هر گزینه اتصال را نشان می دهد و اینکه اتصال کجا ساخته شده است.

می توانید از ۵ برای نمایش آدرس آی پی استفاده کنید. گزینه ۵ هر پنج ثانیه برای ردیابی آسان تر، از تمام اتصالات نمونه برداری می کند و نتایج در یک فایل متنی ثبت می شوند.

 حدود دو دقیقه صبر کنید سپس برای توقف ثبت دیتا دکمه‌های Ctrl + C را فشار دهید.

 

هنگامی که ثبت دیتا را به پایان رساندید می‌توانید به راحتی فایل متنی را در ویرایشگر دلخواه خود باز کرده و نتایج را ببینید یا اینکه دستور activity.txt  را در خط فرمان تایپ کرده تا نتایج در Notepad باز و نمایش داده شود.

نتایجی که خواهید دید لیستی از تمام پروسه‌های انجام شده در کامپیوتر شماست (مرورگرها، IM، برنامه های ایمیل و ...) که در دو دقیقه آخر (تا وقتی که Ctrl + C را نزده اید) متصل بوده‌اند. 

در این لیست همچنین می‌توانید پروسه‌های هر وب‌سایت را ببینید. اگر نام پروسه یا آدرس وب سایتی را دیدید و برایتان نا آشنا بود می‌توانید با تایپ " (نام پروسه مشکوک) چیست" در گوگل در مورد آن اطلاعاتی کسب کنید. شاید آن یک تابع سیستمی باشد که نمی‌شناسید یا تابعی از برنامه‌های در حال اجرای خودتان باشد. به هر حال اگر شبیه به یک سایت بد و مشکوک بود می‌توانید برای خلاص شدن از آن دوباره از گوگل کمک بگیرید.

 

استفاده از برنامه  CurrPorts

  علاوه بر این روش می‌توانید از یک ابزار رایگان به نام CurrPorts استفاده کنید. این ابزار لیستی از تمام پورت‌های TCP/IP و UDP کنونی باز شده روی کامپیوتر محلی شما را نشان می‌دهد. این یک برنامه portable بوده و نیازی به نصب آن نیست، برای استفاده از آن فایل زیپ دانلود شده (لینک انتهای مقاله را ببینید) را باز کرده و cports.exe را اجرا کنید. برای هر پورتی که برنامه CurrPorts  لیست می‌کند، اطلاعات پروسه‌ی آن نمایش داده می‌شود و می‌توانید اتصالات را انتخاب کرده و ببندید و اطلاعات یک پورت را کپی و در یک فایل HTML، XML یا یک فایل متنی ذخیره کنید.

شما می‌توانید ستون‌های نمایش داده شده در پنجره‌ی اصلی CurrPorts  و فایل‌های ذخیره شده‌تان را مرتب کنید. برای دسته بندی لیستی از پروسه‌ها در یک ستون خاص به راحتی روی هدر آن ستون کلیک کنید.

CurrPorts  تحت ویندوز NT ویندوز۲۰۰۰، ویندوز XP، ویندوز سرور ۲۰۰۳، ویندوز سرور ۲۰۰۸,  ویندوز ویستا، ویندوز ۷ اجرا می‌شود و برای ویندوزهای ۶۴ بیتی به طور جداگانه قابل دانلود است

واما ترفندی دیگر...

اگر از مودم وایرلسwirless modem   استفاده میکنید و دارای یک یا چند لپ تاپ و یا کامپیوتر نیز هستید حتما برایتان پیشامده که در بعضی مواقع و زمانیکه از محلی که مودم در ان نصب شده دورتر میروید سیگنال ضعیف شده و ممکن است نتوانید اینرتت را بخوبی دریافت کنید و یا سرعت شما کم شده  و از این قبیل مشکلات.کم شده سیگنال را روی آیکن سفید رنگی که در پایین taskbar نشان داده شده میتوانید ملاحظه نمایید

wirless-modem.jpg

اگر سیگنال کاملا قوی و خوب باشد  سیگنال کاملا پر بوده و رنگ آن نیز سبز است ولی اگر از محل مودم دور شوید سیگنال چند مرحله پایین تر رفته و در هنگام قطعی و یا شدیدا ضعیف رنگ آن ممکن است سفیدشود.

برای حل مشکل ضعیف شدن سیگنال مودم وایرلس ترفند زیر را بکار برده تا با خیال راحت در هرجای ساختمان که دوست دارید رفته و در انجا از سیگنال مودم وایرلس استفاده کنید.

برای تقویت سیگنال کافی است یک ورقه نازک فلزی را بصورت ظریف و مرتب بریده و دور تا دور مودم قرار دهید  بحال مقعر باشد.

یعنی طرفی که استفاده ندارید پشت ان شود

در شکل زیر کاملا مشخص است.

wirless-modem.jpg 

امتحان کنید جواب خواهید گرفت